Stephan:

Als jongeman werkte ik in een goed restaurant in Laren. Daar ontdekte ik tot mijn verrassing de uitgebreide wijnkelder. Daar was het eerlijk gezegd een rommeltje, maar dat was mijn geluk. Ik heb alle flessen door mijn handen laten gaan, ze gerubriceerd en me verdiept in de herkomst.
Al gauw werd ik daar de sommelier en na een gedegen opleiding tot vinoloog wist ik zoveel van het proces, de smaken en de textuur dat ik op alle plekken waar ik werkte de expert mocht zijn.
Van restaurant Vermeer tot Ron Blaauw restaurant, van restaurant Anna tot de wijnhandel Ad Bibendum.

En nu ook al een aantal jaren in ons eigen Café Restaurant Vrijburcht weten de mensen mij te vinden en laten ze me weten niet alleen te genieten van onze wijnen maar juist ook geboeid te zijn door de verhalen die ik erbij vertel.

Bram:

Mijn studiekeuze was lastig. Wat ik ook bedacht en uitprobeerde, het leek niet bij mij te passen. In de voetsporen van mijn vader? Wilde ik dat wel? Maar het was wel verleidelijk. Vanaf de opening van Vrijburcht werkte ik er al en voelde ik me, net als mijn vader, steeds meer verbonden met deze branche. Vooral het sociale aspect van dit vak trekt mij aan en de gasten zeggen dat ik er geknipt voor ben. Door verschillende cursussen heb ik steeds meer kennis vergaard. Mijn liefde voor het vak, heeft ertoe geleid dat ik nu mede-eigenaar ben van Café Restaurant Vrijburcht en van KNECHT WIJNEN.

En wat wij beiden belangrijk vinden: Er moet spanning in zitten, wijn moet je boeien. Met veel plezier willen wij daarvoor zorgen.